maxpaynemm, na forum poszukaj linka do strony ze schematem. Wprawdzie była to Jetta ale idea ta sama.
Śląsk i Małopolska - Odgrzybianie klimy
Zwiń
X
-
Śląsk i Małopolska - Odgrzybianie klimy
Kto pisałby się na zakup wspólnego ozonatora do odgrzybiania klimy?
Coś tego typu: http://www.allegro.pl/item1032573872...z.html#gallery
Jak wynika z przeprowadzonych przeze mnie skomplikowanych obliczeń matematycznych przy zakupie tego cacka w 7 osób po pierwszym użyciu już się zwraca.
Odgrzybianie ozonem w firmie to ok. 50-70 zł za usługę.
1. smer
2. ......
3. ......
-
-
na krótką metę może i dobry bo tani.
na dłużej polecam http://moto.allegro.pl/item100320965...odkazanie.html
w samej żywotności 7 krotna różnica :wink:
Komentarz
-
-
Re: Śląsk i Małopolska - Odgrzybianie klimy
Kto pisałby się na zakup wspólnego ozonatora do odgrzybiania klimy?
Coś tego typu: http://www.allegro.pl/item1032573872...z.html#gallery
Jak wynika z przeprowadzonych przeze mnie skomplikowanych obliczeń matematycznych przy zakupie tego cacka w 7 osób po pierwszym użyciu już się zwraca.
Odgrzybianie ozonem w firmie to ok. 50-70 zł za usługę.
1. smer
2. robert70
3. ......O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA"LPG - LandiRenzo
Komentarz
-
-
smer, problem z takimi "wspólnymi" sprzętami jest taki, że gdzie ma on stać? Co w przypadku jak będzie chciał skorzystać z niego ktoś, kto się na niego nie składał? Nawet jeśli będzie musiał zapłacić, to kto ma wziąć tę kasę i na co ma być ona przeznaczona?
Uważam, ze takie wspólne akcje, to niby fajna sprawa, ale z doświadczenia wiem, że niestety rodzi takie coś więcej konfliktów niż pożytku.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
A stać mógłby u kogoś w Jaworznie, kto ma jakiś garaż z prądem, bo to pośrodku pomiędzy Katowicami i Krakowem.
A jeśli ktoś kto się nie zrzucał będzie chciał skorzystać, to... cóż dla mnie żaden problem
Opinie, że taki tani badziew jest nietrwały też mnie nie wzruszają, bo po pierwszym użyciu u mnie będę na zero, a potem już tylko na plus.
Ale widzę, że problem tak czy inaczej jest czysto akademicki, bo odzewu na "czyn społeczny" brak, hehe....
Komentarz
-
-
Ja robiłem ozonowanie klimy w Katowicach
Efekty "po" były takie, że smród klimy zniknął ale pojawił się ból głowy i dziwny zapach.Jak dla mnie zapach był OK (trochę jak po deszczu)-świeży, ale zona narzekała, że chemiczny i boli ją głowa. Po paru dniach mnie też lekko bolała glowa ale po dwóch tygodniach bylo już OK.
Jak dla mnie lepiej jechać do warsztatu, który zajmuje się kompleksowym serwisem klimatyzacji.
Komentarz
-
-
Zatem Michale cytuje wybiórczo:
"działanie bakteriobójcze ozonu jest około 50 razy skuteczniejsze i 3000 razy szybsze niż chloru.... "
i
"ozon ma stosunkowo krótki czas rozkładu",
zatem pomimo, że:
"Ozon jest gazem drażniącym, powoduje uszkodzenie błon biologicznych przez reakcje rodnikowe z ich składnikami. Po dostaniu się do komórek może hamować działanie enzymów komórkowych, wstrzymując oddychanie wewnątrzkomórkowe. Pierwszymi objawami podrażnienia ozonem (obserwowanym w stężeniach 0,2 μg/dm3) są kaszel, drapanie w gardle, senność i bóle głowy. W większych stężeniach może prowadzić do wzrostu ciśnienia tętniczego, przyspieszenia tętna i obrzęku płuc prowadzącego do zgonu (w stężeniach 9-20 μg/dm3). Najwyższe dopuszczalne stężenie ozonu w miejscu pracy wynosi 0,1 μg/dm3."
to ozonowanie wydaje mi się być metodą znakomitą, oczywiście przy zachowaniu podstawowych zasad bezpieczeństwa, czyli włażeniu do autka po solidnym wywietrzeniu tegoż, a biorąc pod uwagę to, ze ozon jest gazem, zatem wywietrzyć go jest bajecznie łątwo.
Komentarz
-
-
Ja zakupiłem takie urządzonko i mogę wykonywać usługę za 20PLN :szeroki_usmiech
A tak na poważnie to najlepiej jest zrobić to u siebie na spokojnie bo ozonowanie ma następujące ograniczenia:
-temperatura wewnątrz auta poniżej 25-30C
-wilgotność poniżej 60%
-max czas pracy ozonatora to 50min a max zalecany to 30min, zalecana przerwa między cyklami 1h
-potrzeba co najmniej 2 cykli więc 30min_pracy+1h_przerwy+30min_pracy=2h
Komentarz
-
-
tak dla wiadomości ..robię właśnie 4 letnia astrę , 13500 km ori przebiegu , brakuje 170gram czynnika . to dla wiadomości tych którzy twierdza ze klimy się nie serwisuje dopóki chodzi :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz